Dokonale sýta červená farba, textúra jemná ako zamat a ten jemný nádych čokoládovej chuti. To je to, čo robí skutočný americký Red Velvet Cake. Zmes sa dá použiť aj na iné koláčiky či muffinky, nie len na tortu.
Príprava: Rúru predhrejeme na 170°C (horkovzdušná rúra 160°C). Prísady musia mať izbovú teplotu. 140 g (smotanového) masla vymiešame na mäkko. Pridajte 400 g mixu a 200 g vajec (4 ks) a miešajte na strednej rýchlosti 5 minút na hladké cesto. Cesto vylejeme do vymasteného pekáča cca. Ø18-20 cm a koláč pečieme v strede rúry cca. 50 minút. Tortu ihneď po upečení uvoľníme a necháme vychladnúť na tortovej mriežke.
cukor, ryžová múka, škrob, zvlhčovadlo: E420, emulgátor: E475, E471, kakaový prášok, škrob (ryža), kypriaca látka: E450, E120, E500, regulátor kyslosti: E575, zahusťovadlo: E412, E466, soľ, farbivo. : E120
Energia 1550 kJ/ 365 kcal, Tuky 0,7g z toho nasýtené tuky 0,1g, sacharidy 87g z toho cukry 36g, bielkoviny 2,8g, soľ 0,9g
Súvisiace produkty