S domácou mrkvovou tortou nikdy nič nepokazíte. Pikantnosť torty so sviežosťou tvarohovej polevy navrchu je len jednou z tých dokonalých kombinácií, ktoré nás nikdy neomrzia. S touto tortovou zmesou si mrkvovú tortu ľahko pripravíte sami. Bohaté korenisté chute tejto zmesi sú lahodné. Pridajte do cesta, ak máte radi orechy alebo hrozienka! Ideálne na zimné popoludnie, veľkonočný čaj alebo len tak hocikedy so šálkou kávy. Zmes je vhodná aj na prípravu mrkvových košíčkov!
Príprava: Rúru predhrejeme na 175°C (horkovzdušná rúra 160°C). Prísady musia mať izbovú teplotu. Zmiešajte 500 g zmesi s 80 ml vody, 3 vajíčkami (150 g), 150 ml (140 g) rastlinného oleja a 150 g strúhanej mrkvy. Podľa chuti pridajte nasekané vlašské orechy (25 g) a/alebo namočené hrozienka (40 g). Miešajte spolu 5 minút a potom vylejte cesto do maslom vymastenej a vystlanej okrúhlej formy na pečenie s rozmermi 8 palcov/20 cm alebo 9 palcov/22 cm. Koláč pečieme v strede rúry cca. 50-60 minút dozlatista. Pri košíčkoch pečieme 25 minút.
Skladovanie: uchovávajte na chladnom a suchom mieste.