Je to jedna zo slávnych holandských sladkých dobrôt: Stroopwafels! Dve tenké vafle s karamelom medzi nimi. Ako holandská značka musela FunCakes prísť s tortovou zmesou na počesť nášho drahého stroopwafel! Táto tortová zmes má lahodnú karamelovú chuť a dokonca obsahuje malé kúsky chrumkavých sušienok. Nebo! Stačí pridať maslo, vajce a trochu vody a vaše cesto je pripravené na pečenie! Buď ako (bochník) tortu alebo koláčiky, vyberiete si!
Príprava: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 160°C (horkovzdušná rúra na 140°C). Do misky dáme 500 gramov zmesi, 250 gramov masla, 4 veľké vajcia (cca 220 gramov) a 3 polievkové lyžice vody a na nízkej rýchlosti miešame 4 minúty na hladké cesto. Vymastite a vysypte múkou 10 palcovú/24 cm formu na pečenie alebo okrúhlu formu na pečenie 8 palcov/20 cm. Cesto nalejeme do formy a koláč pečieme v predhriatej rúre asi 70 minút do zlatista. Na prípravu košíčkov vyložte formu na muffiny (cca 20) papierovými košíčkami na pečenie a košíčky naplňte do polovice cestom. Pečieme pri 180°C (horkovzdušná rúra 160°C) približne 18 minút.
Skladovanie: uchovávajte na chladnom a suchom mieste.